2019. március 23., szombat

Rakott kelkáposzta



Hozzávalók:
  • 15 dkg  rizs
  • só, bors
  • 1 közepes fej kelkáposzta (1,2-1,4 kg)
  • 3+4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 40 g+6-8 szelet bacon vagy füstölt szalonna
  • 2 ek.+1 kk. olaj
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 40 dkg  darált hús
  •  tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:
1. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A kelkáposzta leveleit lebontjuk. Enyhén sós,  forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd  szikkadni hagyjuk. 
2. A hagymát meghámozzuk, a szalonnával együtt felaprózzuk, és 2 ek. olajban kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a darált húst és 4 gerezd áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd élénk tűzön, gyakran megkeverve puhára sütjük (15 perc).
3. 1 kk. olajjal kikenünk egy mélyebb sütőedényt, aljára terítjük a kellevelek felét, rásimítjuk a rizst, a húsragut és a tejföl felét. Betakarjuk a maradék kellevelekkel, tetején elkenjük a maradék tejfölt, és betakarjuk a bacon-/szalonnaszeletekkel. Tetejére sajtot reszelhetünk.
4. 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük (30-35 perc), a sütőből kivéve 5-8 percig pihentetjük . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése