Hozzávalók: 1 kg hús
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
cukor
olaj, só, bors
3-4 db babérlevél
1 ek. ecet
1 ek. mustár
2 dl tejföl
1 ek. liszt
Elkészítése: Egy kiló húst felszeletelünk és két evőkanál forró zsírban 5 percig pirítunk.
Két evőkanál cukrot megpirítunk amikor világosbarna 1 deci vízzel felengedjük Beleteszünk 3 darab fehérrépát és három darab sárgarépát négyfelé vágva. A húsra öntjük a zöldséget levével együtt hozzáadunk három négy babérlevelet és együtt addig főzzük míg a hús puha lesz így ha kell kis vizet öntünk hozzá. A puha hús kiszedjük. A puha zöldséget leturmixoljuk és vissza öntjük az edénybe. Egy evőkanál ecetet egy evőkanál mustárt és egy evőkanál cukrot teszünk hozzá.
A tejfölt 1 púpozott evőkanál liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a zöldséges léhez, kicsit felforraljuk míg sűrű nem lesz,és a húst visszatesszük bele. Én általában nem marha hússal szoktam készíteni hanem csirkéből vagy sertéshúsból.
Zsemlegombóc (4 személyre):
Hozzávalók: 4 db zsemle
3 ek. olaj
4 dl tej
só
1 tojás
liszt
Elkészítése: 4 darab zsemlét kockára vágunk. Teflonban 3 evőkanál forró olajban megpirítjuk. 4 deci tejjel leöntjük sót és egy egész tojást adunk hozzá. 10 percig állni hagyjuk.
Annyi lisztet adunk hozzá hogy keményebb nokedli tésztát kapjunk. (kb. négy személyre 8 evőkanál liszt). Vizes kézzel gombócokat formálunk 5-6 cm átmérőjűt. Forró sós vízben három négy percig főzzük míg a tetejére feljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése