2019. december 1., vasárnap
Húsos rizses káposzta
Hozzávalók: 1 kg hús jelen esetben lapocka, de bármilyen kicsit zsírosabb is jó
2-3 db hagyma
23 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só
1-1 paprika, paradicsom
kevés füstölt kolbász vagy szalonna
1 kg savanyú káposzta kicsit átmosva
20 dkg rizs
Elkészítése: A húsból és a hozzávalókból pörköltet készítünk. Jelen esetben ezt a lassúban készítettem, de előtte a hagyományos módon hagymát dinszteltem majd rádobtam a húst és átforgattam. Ízesítettem sóval borssal fokhagymával piros arannyal és beletettem a lassúba 6 órára. 5 óra alatt elkészült. Másnap reggel kivettem a húst és beletettem az átmosott káposztát. Így főztem puhulásig majd beleöntöttem a rizst. Nem tudom miért de a rizs órákig főtt a lassúban.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése