2019. december 1., vasárnap

Sárgaborsó főzelék


Hozzávalók: 1/2 kg borsó (máskor dupla mennyiséget készítek) ez kb. 3-4 adag étvágytól függő.
                     1 db hagyma
                      1 babérlevél
                      só
                      pirospaprika
                      liszt
                      kevés füstölt kolbász csak az íze miatt

Elkészítése: A sárgaborsót előző este többször átmostam majd hideg vízben áztattam 1 éjjelen át. Reggel leszűrtem és hideg vízben elkezdtem főzni. Kb 1 óra kellett neki. Közben elkészítettem a hagymás paprikás rántást. Kevés olajon megpároltam a hagymát, rátettel a lisztet. Kicsit pirítottam majd hozzátettem pirospaprikát és felengedtem hideg vízzel. Mikor megfőtt betettem a borsóba és főztem. Voltak benne keményebb szemek ezért összeturmixoltam. Sült csirkecombbal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése