Hozzávalók:
200 g vaj
180 g barna cukor
40 g porcukor
2 közepes tojás
300 g liszt
1 csipet só
fahéj
1/4 mokkáskanál sütőpor
200 g darabolt dió
150 g darabolt étcsokoládé
Ez volt az eredeti recept amit én módosítottam annyiban, hogy nem volt itthon csoki és dió. Ezért a diót kihagytam a csokit pedig oetker étcsokis (10dkg) tortabevonóval helyettesítettem. Kivettem a zacskóból és felkockáztam.A sütőport és a fahéjat pedig kifelejtettem. A barna cukor helyett kristálycukrot használtam. Ezért is karantén keksz a neve legalábbis nálam ezért.
A vajat és a cukrot egy tálba mérjük és spatulával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot és azzal is elkeverjük. A tojások következnek, majd a liszt, a só, a sütőpor és a fűszerek. Amikor már jól összekeveredett a száraz és a nedves anyag, beledolgozzuk a diót és a csokoládét.
A masszát két részre osztjuk, folpackba csomagoljuk és két hurkát sodrunk belőle. Jó szorosan tekerjük, hogy ne legyen benne hézag, mert ott szétesne sülés közben. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Másnap a sütőt előmelegítjük 190 C-ra. A tésztákat kivesszük a hűtőből és recés késsel 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és kb, 7 perc alatt megsütjük. Hagyjuk a tepsin kihűlni, mert melegen még puha. Amikor kihűl isteni ropogós lesz.
https://lelekkonyha.blogspot.com/2020/03/karanten-keksz.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése