2020. április 26., vasárnap
Tojáspörkölt
Hozzávalók: 10 db kemény tojás
1-2 db hagyma
olaj
pirospaprika
1 kis paradicsompüré
só, bors
1/2 leveskocka
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 dl víz
Elkészítése: A tojást érdemes mindenképpen legalább 10 -12 percig főzni és ezután a vizet cserélve rajta pucolás előtt jéghideg vízben tartani. Pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsompürét, a fűszereket majd felengedjük vízzel és beletesszük a leveskockát. 20-25 percig főzzük letakarva míg a hagyma teljesen szét nem fő. Karikára vágjuk a tojásokat és óvatosan belehelyezzük a pörkölt alapba. Egyet forralunk rajta. Eddig magában ettük most nokedlit készítettem hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése