2020. április 26., vasárnap

Tojáspörkölt





Hozzávalók: 10 db kemény tojás
                      1-2 db hagyma
                      olaj
                      pirospaprika
                      1 kis paradicsompüré
                      só, bors
                      1/2 leveskocka
                      2-3 gerezd fokhagyma
                      3-4 dl víz
                     
Elkészítése: A tojást érdemes mindenképpen legalább 10 -12 percig főzni és ezután a vizet cserélve rajta pucolás előtt jéghideg vízben tartani. Pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsompürét, a fűszereket majd felengedjük vízzel és beletesszük a leveskockát. 20-25 percig főzzük letakarva míg a hagyma teljesen szét nem fő. Karikára vágjuk a tojásokat és óvatosan belehelyezzük a pörkölt alapba. Egyet forralunk rajta. Eddig magában ettük most nokedlit készítettem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése