2020. június 9., kedd

Mákos guba saját készítésű kiflivel




Hozzávalók: kifli (rendes kifliből 12 db)
                     tej
                     mák
                     porcukor
                     kristálycukor

Guba kifli recept:  50 dkg finomliszt
                               1/2 ek. cukor
                                1 tk. só
                                3 dkg friss élesztő
                                3 dkg puha vaj vagy margarin
                                3 dl langyos tej
                                kevés tej a kiflik kenéséhez


Elkészítése: Most kivételesen magam sütöttem meg a kifli alapanyagát. A rendes kifli recept szerint ahogy korábban Gáspár Bea készítette.  A tésztát a kenyérsütőben készítettem. A különbség az volt, hogy nem kifli formájú kifliket sütöttem hanem kis rudakat sodortam majd a csíkokat egymás mellé fektetem a tepsibe. 8 rudat formáztam.  Kelni hagytam Ezután kis bevágásokat készítettem rájuk és megsütöttem míg szép színe lett. 180 fokon kb. 18 percig. Másnap a szokásos módon forró cukros tejjel leöntöttem majd jól átkevertem és cukros mákkal tálaltam a szokásos módon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése