Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny
só, bors,
2 ek méz
3 ek ketchap
2 ek. olaj
csípős paprika
2 tk. mustár
2-3 gerezdfokhagyma
Elkészítése:
- A csirkeszárnyat megmossuk, megtisztítjuk.A mézet összekeverjük a ketchuppal, olajjal, mustárral csípős paprikával, fokhagymával és ízlés szerint sóval és borssal.A szárnyakat betesszük egy zacskóba és beleöntjük a mázat. 'Egy éjszakára hűtőbe tesszük de ez nem fontos. Másnap a szárnyakat bekenjük a páccal, majd egy jénai tálba tesszük és alufóliával lefedve fél órán át sütjük, utána megpirítjuk.
- Az újkrumplit meghámozzuk és hasábokra szeleteljük. Leöntjük olajjal és tetszés szerint fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, petrezselyemmel, pirospaprikával sóval borssal, fokhagymával. Letakarva sütőbe tesszük majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Ez most nem sült meg eléggé mert elaludt a gáz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése