2020. június 9., kedd

Csípős mézes mázas csirkeszárny



Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny
                      só, bors,
                      2 ek méz
                      3 ek ketchap
                      2 ek. olaj
                      csípős paprika
                      2 tk. mustár
                     2-3 gerezdfokhagyma

Elkészítése:
  1. A csirkeszárnyat megmossuk,  megtisztítjuk.A mézet összekeverjük a ketchuppal, olajjal, mustárral csípős paprikával, fokhagymával és ízlés szerint sóval és borssal.A szárnyakat betesszük egy zacskóba és beleöntjük a mázat. 'Egy éjszakára hűtőbe tesszük de ez nem fontos. Másnap a szárnyakat bekenjük a páccal, majd egy jénai tálba tesszük és alufóliával lefedve fél órán át sütjük, utána megpirítjuk.
  2. Az újkrumplit meghámozzuk és hasábokra szeleteljük. Leöntjük olajjal és tetszés szerint fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, petrezselyemmel, pirospaprikával sóval borssal, fokhagymával. Letakarva sütőbe tesszük majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Ez most nem sült meg eléggé mert elaludt a gáz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése