A tészta hozzávalói:
150 g margarin,
200 g liszt,
5-6 evőkanál hideg víz,
egy csipet só
Töltelék: 1 bögre cukor
1 ek., fahéj
1 tk. gyömbér
1/2 tk. őrölt szegfűszeg
1 csipet só
3 tojás
425 gr tökpüré(/sült) turmixolva
1/2 pohár kondenzált tej
Elkészítése: A sütőt 220 C fokra felmelegítjük. Kisebb tálban a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget és a sót összekeverjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tököt és jól összekeverjük. Lassan belerakjuk a kondenzált tejet. Az előzőleg elkészített tésztát kinyújtjuk és beletesszük a piteformába. Ráöntjük a tökös tölteléket és a 220 fokos sütőben kb. fél óra alatt tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése