2021. december 19., vasárnap

Nutellás és kakaós bejgli

 


Hozzávalók: 1/2 kg liszt

                       10 dkg margarin

                       7,5 dkg  disznózsír

                        8 dkg porcukor

                        1 dkg élesztő

                        1,2 dl tej

                        1 tojás sárgája

                         2 tojássárgája a kenéshez


Elkészítése:A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 1 dl langyos,  tejben elkeverjük és beletesszük a tojás sárgáját is, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk  késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 3 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. 20x28 cm-re . A két rövidebb oldalát felhajtjuk és feltekerjük. Kicsit meggörgetjük.

Sütőpapiros tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojás sárgájával megkenve amíg megszárad hűvös helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Végül tojásfehérjével kenjük meg. Villával megszurkáljuk.Mérsékelten meleg sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig, sütjük. Így szép márványos lesz.


Töltelék:   a 3 csík bejglihez  most 40 dkg-os nutellát tettem. Ez 2 csík bejglihez volt elég.

                  a harmadik csíkot kakaósan készítettem

                   Kakaós hozzávaló:  1 csíkhoz

                                                    4 dkg margarin

                                                    4 kanál kakaó

                                                    4 ek. cukor

                        Elkészítése: a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a kakaót, majd kihűtjük                                                és így töltjük be a bejglibe.

             

                        

                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése