Hozzávalók: 1/2 kg liszt
10 dkg margarin
7,5 dkg disznózsír
8 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1,2 dl tej
1 tojás sárgája
2 tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 1 dl langyos, tejben elkeverjük és beletesszük a tojás sárgáját is, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 3 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. 20x28 cm-re . A két rövidebb oldalát felhajtjuk és feltekerjük. Kicsit meggörgetjük.
Sütőpapiros tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojás sárgájával megkenve amíg megszárad hűvös helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Végül tojásfehérjével kenjük meg. Villával megszurkáljuk.Mérsékelten meleg sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig, sütjük. Így szép márványos lesz.
a harmadik csíkot kakaósan készítettem
Kakaós hozzávaló: 1 csíkhoz
4 dkg margarin
4 kanál kakaó
4 ek. cukor
Elkészítése: a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a kakaót, majd kihűtjük és így töltjük be a bejglibe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése