A recept 13db zsemle elkészítésére szól. TangZhong recept: BL55 Finomliszt: 40g Tej: 260ml Tészta recept: TangZhong: teljes mennyiség BL55 Finomliszt: 650g Friss élesztő: 24g, vagy szárított élesztő: 7g Só: 16g Cukor: 12g Vaj/Margarin: 35g Tej: 230-250ml Az elkészítés menete: 1. TangZhong készítése a megadott liszt és tej összemelegítésével, majd szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával 3. Tészta érés: 45 perc 4. Tészta osztása 13x95g, majd gömbölyítésük 5. Pihentetés: 5-10 perc 6. Tésztaszálak nyújtása, császárzsemlék formázása, majd sütőlemezre helyezésük 7. Kelesztés: 50-70 perc 8. Közvetlen a sütés előtt vízzel való spriccelésük/kenésük 9. Sütés: A zsemléket 230C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű alsó-felső sütési módba beállított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni és így sütni 16-17 percig. A gőzképző eszköz 12 perc után eltávolítandó. Amennyiben a megadott sütési idő alatt a zsemlék alja nem sül meg kellően, 2-3 percig csak alsó sütési módban kell tovább sütni, vagy alsó-felső módban alufóliát fölé borítva. 10. Közvetlen a sütés után ismét spricceljük át a zsemléket vízzel
https://www.youtube.com/watch?v=nt0-Fl0pDQI&ab_channel=G%C3%A1borAH%C3%A1ziP%C3%A9k
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése