TangZhong összetétele: BL55 Finomliszt: 40g Tej: 240ml Tészta összetétele: TangZhong: Teljes mennyiség BL55 Finomliszt: 600g Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g Só: 13g Cukor: 10g Sertészsír: 30g Vaj/Margarin: 40g Tojás: 1 egész + 1 sárgája Tej: 120-130 ml Töltelék: - Pizzakrém: Sűrített paradicsom: 230g Bazsalikom: 1 tk. Oregánó: 1 tk. Kakukkfű: 0,5 tk. Áttört fokhagyma: 1 gerezd Só: Ízlés szerint Bors: Ízlés szerint - A tésztára kent tölteléket meg lehet szórni ízlés szerint karikázott pepperónival és összevágott bacon szalonnával ízlés szerint, de persze lehet bármi ízlésnek megfelelő egyéb összetevőt felhasználni (szalámi, kukorica..stb), majd feltétlen érdemes az egészet megszórni 120g reszelt sajttal. Szükséges még 1 db tojás a kenéshez, illetve még 200g reszelt sajt a csigák tetejére. Az elkészítés menete: 1. TangZhong keverék készítése, a hozzájáró liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában. 2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése. További infók (tárolás, eltarthatóság) a videóban. 3. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával. 4. Tészta érés: 50 perc 5. Tészta nyújtása, a pizzakrém elosztása a záródásnak egy 2cm széles sávot kihagyva, az egyéb töltelék anyagok elosztása, majd a tészta feltekerése, kevés vízzel való elzárása, a csigák felvágása, sütőlemezre helyezésük. 6. Kelesztés: 40-60 perc 7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni alsó-felső sütési módban. A sütési idő 20-25 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése