Hozzávalók: karalábé
50 dkg darált hús
10 dkg főtt rizs
1 tojás
petrezselyem
só, bors
3 dkg vaj
4 dkg liszt
2 dl tejföl
2 leveskocka
Elkészítése:A karalábékat kivájjuk. A kivájt részeket is felaprítjuk. A húst összedolgozzuk a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és hozzáadjuk a rizst. A karalábékat megtöltjük. A karalábévájadékot a lábos aljára tesszük. Erre ültetjük a megtöltött karalábékat. Aláöntjük a leveskockából készült húslevest. Lassan puhára főzzük. Ha megpuhult kivesszük a töltött karalábékat. A vajon megpirítjuk a liszttel berántjuk és hozzáadjuk a tejfölt és jól kiforraljuk. petrezselyemmel meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése