Hozzávalók: 2-3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db hagyma
1-2 db krumpli
1 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
só, bors
főtt sonkának a leve (húsvéti)
1 leveskocka
pirospaprika
1 evőkanál tejföl
2 kk. liszt
1 tk mustár
1 tk torma
petrezselyem
kockára vágott maradék húsvéti sonka
Elkészítése: A répákat és a hagymát, fokhagymát kevés olajon vagy zsíron megpároljuk. Beletesszük a babérlevelet, sót. borsot a leveskockát és a főtt sonka levét. Ha megpuhult elkészítjük a habarást. A tejfölbe beletesszük a mustárt, tormát , lisztet, és a pirospaprikát.Beleteszünk kockára vágott húsvéti sonkát. Jól összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése