2025. január 8., szerda

Kocsonya

 



Hozzávalók:  2 db sertés hátsó csülök (2,4 kg)

                      1 db bőrke de elhagyható

                      2 db sárgarépa

                      1 db fehérrépa

                      1 nagy hagyma héjastól

                      pár db fokhagyma

                      egész bors

                      babérlevél

                      só

                      3 db tojás

Elkészítése: A csülköt a gáz lángján kicsit megperzseljük. Jól megmossuk a bőrrel együtt feltesszük főzni amíg felforr. Ekkor leszűrjük és új vízben kezdjük főzni. (Én lassúfőzőbe tettem 8 órára állítottam de 6 óra alatt már puhára főtt. ). A répákat megtisztítjuk , beletesszük a héjas hagymát, fokhagymát, sót, babérlevelet és a borsot. Mikor megfőtt szitán átszűrjük és kicsit állni hagyjuk. A húst megtisztítjuk a bőrétől és kis tányérokba tesszük. A répát felkarikázzuk és ezt is a tányérba tesszük és a tojást is. Arról hogy elég kocsonyás e a lé úgy győződhetünk meg, hogy a még fővő kocsonya fölé tesszük a kezünket pár másodpercig és összeszorítjuk a tenyerünket röviden majd kinyitjuk és ha kellően ragad akkor jó. Végül a lét a húsra merjük. Hagyjuk hűlni. Aki szereti citrommal eheti. 

https://www.youtube.com/watch?v=1jux3gD0dl4&ab_channel=Szokykonyh%C3%A1ja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése