Hozzávalók: 2 db sertés hátsó csülök (2,4 kg)
1 db bőrke de elhagyható
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 nagy hagyma héjastól
pár db fokhagyma
egész bors
babérlevél
só
3 db tojás
Elkészítése: A csülköt a gáz lángján kicsit megperzseljük. Jól megmossuk a bőrrel együtt feltesszük főzni amíg felforr. Ekkor leszűrjük és új vízben kezdjük főzni. (Én lassúfőzőbe tettem 8 órára állítottam de 6 óra alatt már puhára főtt. ). A répákat megtisztítjuk , beletesszük a héjas hagymát, fokhagymát, sót, babérlevelet és a borsot. Mikor megfőtt szitán átszűrjük és kicsit állni hagyjuk. A húst megtisztítjuk a bőrétől és kis tányérokba tesszük. A répát felkarikázzuk és ezt is a tányérba tesszük és a tojást is. Arról hogy elég kocsonyás e a lé úgy győződhetünk meg, hogy a még fővő kocsonya fölé tesszük a kezünket pár másodpercig és összeszorítjuk a tenyerünket röviden majd kinyitjuk és ha kellően ragad akkor jó. Végül a lét a húsra merjük. Hagyjuk hűlni. Aki szereti citrommal eheti.
https://www.youtube.com/watch?v=1jux3gD0dl4&ab_channel=Szokykonyh%C3%A1ja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése