2014. december 29., hétfő
Hal kapormártásban
Hozzávalók: 1 kg mélyhűtött tengeri hal
A kapormártáshoz: olaj
só
pici cukor (2,5 dkg)
6 dkg liszt
kapor (friss vagy szárított)
hagyma
ecet vagy citrom
tejföl
A kaprot összevágjuk és az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Az apróra vágott hagymát és a kapor felét beletesszük. Felengedjük 3 dl leveskockából készült levessel, cukorral, sóval és a citrommal vagy ecettel ízesítjük és kis cukrot adunk hozzá. 20 percig főzzük. Összeturmixoljuk és hozzáadjuk a tejfölt és jól felforraljuk.
A halat előző este kivesszük a mélyhűtőből és a hűtő részben hagyjuk felengedni. Másnap sózzuk borsozzuk és kevés margarinon átsütjük és a végén a kapormártásba tesszük. Nokedlivel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése