2014. december 29., hétfő

Hal kapormártásban


Hozzávalók:  1 kg mélyhűtött tengeri hal
 A kapormártáshoz: olaj
                                 só
                                 pici cukor (2,5 dkg)
                                 6 dkg liszt
                                 kapor (friss vagy szárított)
                                 hagyma
                                 ecet vagy citrom
                                 tejföl
A kaprot összevágjuk és az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Az apróra vágott hagymát és a kapor felét beletesszük. Felengedjük 3 dl leveskockából készült levessel, cukorral, sóval és a citrommal vagy ecettel ízesítjük és kis cukrot adunk hozzá. 20 percig főzzük. Összeturmixoljuk és hozzáadjuk a tejfölt és jól felforraljuk.
A halat előző este kivesszük a mélyhűtőből és a hűtő részben hagyjuk felengedni. Másnap sózzuk borsozzuk és kevés margarinon átsütjük és a végén a kapormártásba tesszük. Nokedlivel tálaljuk.
                                                      


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése