2014. december 29., hétfő

Majonéz és kaszinótojás

 
 
 
 

Hozzávalók: fél literhez amit a kaszinótojáshoz szoktam készíteni
                     5 tojás sárgája
                     5 kk. mustár
                     5 kk. cukor
                     citromlé
                     só
                     bors
                     5dl tejföl
                     tojásonként fél dl olaj ( a recept tojásonként 1 dl-t ír, én nem )

 Elkészítése:  A robotgépbe tesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az olaj kivételével és a géppel elkeverjük. A végén a robotgép tetején beleöntöm az olajat. Mikor jó sűrű akkor higítom tejföllel. Picit állni hagyom , akkor jobban besűrűsödik. Ezt használom a kaszinótojáshoz, ahol a megfőtt kemény tojásokat félbe vágom és kiszedem a sárgáját és összekeverem kevés majonézzel, hogy ne legyen túl híg. Megtöltöm vele a fél tojásokat és fejrefordítom, majd leöntöm a majonézzel. A végén feldíszítem az alkalomhoz illően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése