Hozzávalók: fél literhez amit a kaszinótojáshoz szoktam készíteni
5 tojás sárgája
5 kk. mustár
5 kk. cukor
citromlé
só
bors
5dl tejföl
tojásonként fél dl olaj ( a recept tojásonként 1 dl-t ír, én nem )
Elkészítése: A robotgépbe tesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az olaj kivételével és a géppel elkeverjük. A végén a robotgép tetején beleöntöm az olajat. Mikor jó sűrű akkor higítom tejföllel. Picit állni hagyom , akkor jobban besűrűsödik. Ezt használom a kaszinótojáshoz, ahol a megfőtt kemény tojásokat félbe vágom és kiszedem a sárgáját és összekeverem kevés majonézzel, hogy ne legyen túl híg. Megtöltöm vele a fél tojásokat és fejrefordítom, majd leöntöm a majonézzel. A végén feldíszítem az alkalomhoz illően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése