Ezt a tortát kétféle receptből kreáltam. Először is kellett sütni egy gesztenyetorta alapot majd egy piskótatekercset (ezt én most készen vettem). A gesztenyetorta alapot megsütöttem és két lapba vágtam. Készítettem egy gesztenyekrémet amivel megtöltöttem a piskótatekercset de előtte megkentem Ági házi szilvalekvárával. Ettől varázslatos lett. A barna lapot megkentem bőven felvert tejszínnel s rátettem a megtöltött piskótatekercset amit 3 egyforma lapba vágtam és folyamatosan feltekertem. Ezt tettem rá a tejszín tetejére majd ismét tejszín következett és újra a barna lap. Az egészet bevontam tejszínnel. Az íze jobb lett mint a külleme.
Gesztenyetorta receptje:
Tészta:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.
Előmelegített sütőben 200 fokon 17 percig sütjük. Én 28 cm-es tortaformában sütöttem.
Krémhez:
2 csomag gesztenye massza ( összesen:50 dkg )20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!
Krém tetejére:
2 dl Hulalát alaposan felverünk habbá, és a gesztenyekrémre rákenjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése