Hozzávalók:
Elkészítése:
A sóskát ha friss meg kell tisztítani, el kell távolítani a szárát és ha öreg, akkor a középső vastag eret is. Majd jól át kell mosni és kinyomkodni. Ha fagyasztott, akkor ki kell olvasztani.
Ha friss akkor zsíron megfonnyasztjuk, ha fagyasztott, akkor 1/2 ek. zsíron átmelegítjük, míg forrni kezd.
Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és jól elkeverjük. Majd megszórjuk a cukorral és sóval, szintén elkeverjük, visszatesszük a tűzre.
Felöntjük folyamatos keverés mellett a vízzel és jól összeforraljuk. 5 percet főzzük így, közben kavargatjuk.
Apránként, mindig elkeverve hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk, főzzük kb. 10 percet, amíg a keletkezett hab eltűnik, majd megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük cukorral.
Egy szűrön átpasszírozzuk, hogy a megmaradt ereket eltávolítsuk belőle, vagy botmixerrel alaposan turmixoljuk össze. Rántott, sült hússal vagy akár tükörtojással kínáljuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése