2015. november 30., hétfő

Mákosgubás sajttorta

Az eredeti recept alul található. Én nem muffinformában hanem 24 cmes kapcsos tortaformában készítettem. Órákig sütöttem mert nem akart dermedni. Lehet hogy a muffin formában hamarabb megsült volna. Végül kivettem és mikor kihűlt szeletelhetó lett. Másnapra mg szilárdabb lett. Nekem lágyabban jobban ízlett.



Hozzávalók 12 darabhoz:

Mákos guba alaphoz
  • 25 dkg kifli
  • 3,5 dl 3,5%-os tej
  • 4 evőkanál mák
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
Sajttortához
  • 50 dkg natúr Philadelphia krémsajt
  • 16 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 nagy tojás
  • 2 púpos teáskanál étkezési keményítő
Szilvaöntethez
  • 6 db szilva vagy szilvalekvár
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • késhegynyi fahéj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 40 perc, sütés: 35 perc

Elkészítés:

A mákos guba alaphoz a kifliket karikázd fel, a mákot a cukorral daráld le, a tejet pedig forrald fel a vaníliás cukorral. A forró tejjel öntsd le a felkockázott kiflit, várd meg, amíg jól beszívja, majd keverd hozzá a mákot. A gubát nyomkodd körülbelül 1 centiméter vastagon a szilikon muffinformák aljába.
A sajttorta minden hozzávalóját keverd egyneművé, majd a tálat többször ütögesd a pulthoz, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. A mákos gubával töltött formákat helyezd egy nagy tepsibe, és ujjnyi vastagon önts vizet alájuk. Töltsd tele a sajttorta krémjével a formákat, és légkeveréses sütőben, 150 fokon körülbelül 30-40 perc alatt süsd őket készre úgy, hogy éppen csak színt kapjon a tetejük. Még melegen egy kés hegyével óvatosan vágd körbe a sajttorták szélét, hogy a hűlés következtében ne repedjen meg a tetejük.
A szilvaöntethez a kimagozott, apróra vágott szilvát hintsd meg a cukorral, ízesítsd fahéjjal, majd dolgozd el a keményítővel. Kis lángon, állandó keverés mellett forrald össze. Ezzel az öntettel kínáld a sajttortácskákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése