Hozzávalók
- 700 g kelkáposzta levél
- 2 szem burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db virsli
- 50 g szalonna - kolozsvári
- 200 ml
- 1 evőkanál búzaliszt
- só
- feketebors (őrölt)
- köménymag (őrölt)
- majoránna
- fűszerpaprika
- víz
Elkészítés
1
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő. Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk és kész is a frankfurti leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése