2016. augusztus 13., szombat

Rizskoch /Horváth Ilona/


Hozzávalók:   25 dkg rizs
                       1 liter tej 
                       2 dl víz 
                       4 egész tojás 
                       20 dkg cukor
                       2 kávéskanál liszt
                       4 dkg vaj 
                       reszelt citromhéj 
                      10 dkg mazsola 
  Elkészítése:

 A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem keverjük eszetlenül, mert nagyon összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a Kihűlt rizshez, közékeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és az előzőleg beáztatott mazsolát. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Egy alkalmas - nem túl nagy - tepsit kivajazunk, kiszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig - és tűpróbáig - sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé , csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint. Én kapcsos tortaformában sütöttem (26 cm)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése