2016. augusztus 13., szombat
Rizskoch /Horváth Ilona/
Hozzávalók: 25 dkg rizs
1 liter tej
2 dl víz
4 egész tojás
20 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
4 dkg vaj
reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
Elkészítése:
A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem keverjük eszetlenül, mert nagyon összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a Kihűlt rizshez, közékeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és az előzőleg beáztatott mazsolát. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Egy alkalmas - nem túl nagy - tepsit kivajazunk, kiszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig - és tűpróbáig - sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé , csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint. Én kapcsos tortaformában sütöttem (26 cm)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése