2016. december 29., csütörtök

Diócska


Legalább 25 db  diócska forma szükésges hozzá.
Hozzávalók: 45 dkg liszt
                     1 Ráma margarin (25 dkg)
                     15 dkg porcukor
                     1 mokkáskanál (hangyányi) sütőpor
                     10 dkg darált dió

Töltelék:  eredet recept szerint:
                      10 dkg vaj
                      1 tojás habosra keverve
                      25 dkg dió vagy gesztenye
                      rum vagy aroma

Én módosítottam most a gesztenye krémen mivel manapság nyers tojást nem szeretik.
Mivel nem volt időm már pudingot főzni ezért Gála hideg pudingot készítettem az előírás szerint majd a felét összekevertem  20 dkg gesztenyemasszával (nem volt 25 dkg-os). Kevés margarint is adtam hozzá az állaga miatt. Evvel töltöttem meg a fél sütiket majd egy másikkal összeragasztotam.

A diócska formákat ki kell kenni olvasztott margarinnal majd kevés tésztát kell belenyomkodni a formákba. Elég macerás . Úgy módosítottam, hogy a formába tett tésztát a másik diócska formával lenyomtam így nem kellett kézzel nyomkodni és gyorsabb volt. 180 fokon 10 perc alatt megsülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése