2016. december 29., csütörtök
Diócska
Legalább 25 db diócska forma szükésges hozzá.
Hozzávalók: 45 dkg liszt
1 Ráma margarin (25 dkg)
15 dkg porcukor
1 mokkáskanál (hangyányi) sütőpor
10 dkg darált dió
Töltelék: eredet recept szerint:
10 dkg vaj
1 tojás habosra keverve
25 dkg dió vagy gesztenye
rum vagy aroma
Én módosítottam most a gesztenye krémen mivel manapság nyers tojást nem szeretik.
Mivel nem volt időm már pudingot főzni ezért Gála hideg pudingot készítettem az előírás szerint majd a felét összekevertem 20 dkg gesztenyemasszával (nem volt 25 dkg-os). Kevés margarint is adtam hozzá az állaga miatt. Evvel töltöttem meg a fél sütiket majd egy másikkal összeragasztotam.
A diócska formákat ki kell kenni olvasztott margarinnal majd kevés tésztát kell belenyomkodni a formákba. Elég macerás . Úgy módosítottam, hogy a formába tett tésztát a másik diócska formával lenyomtam így nem kellett kézzel nyomkodni és gyorsabb volt. 180 fokon 10 perc alatt megsülnek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése