2016. november 30., szerda
Sarlot Széchenyi torta
Hozzávalók: 1 db piskótatekercs
4 dl tejszín
2 evőkanál zselatin (1 dl vízben feloldva)
baracklekvár
Töltelék: 1 doboz őszibarack befőtt
lekvár 1-2 evőkanál
barackpálinka aroma
tejszínhab
vízbe áztatott zselatin
Elkészítése: Elkészítjük a piskótatekercset. Én készen szoktam venni mert a sütőm kisebb és 2 tekercset kéne sütnöm. Megkenjük baracklekvárral és felszeleteljük. Egy üstszerű tál aljára letesszük a tekercset és körberakjuk a tálat. A zselatint feloldjuk a vízben és felmelegítjük. Összekeverjük 1-2 evőkanál baracklekvárral. Belekeverjük a kis kockára vágott őszibarackbefőttet, a barack aromát,majd belekeverjük a felvert tejszínhabba. A tálba beletesszük a krémet és a tetejét kirakjuk a piskótatekercsekkel. Ez lesz majd az alja. Beletesszük a hűtőbe, majd tálra borítjuk és akár díszíthetjük tetszés szerint. Bátran le is fagyaszthatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése