2016. november 30., szerda

Sarlot Széchenyi torta



Hozzávalók: 1 db piskótatekercs
                      4 dl tejszín
                      2 evőkanál zselatin (1 dl vízben feloldva)
                      baracklekvár
                   
Töltelék: 1 doboz őszibarack befőtt
                 lekvár 1-2 evőkanál
                 barackpálinka aroma
                 tejszínhab
                 vízbe áztatott zselatin
Elkészítése: Elkészítjük a piskótatekercset. Én készen szoktam venni mert a sütőm kisebb és 2 tekercset kéne sütnöm. Megkenjük baracklekvárral és felszeleteljük. Egy üstszerű tál aljára letesszük a tekercset és körberakjuk a tálat. A zselatint feloldjuk a vízben és felmelegítjük. Összekeverjük 1-2 evőkanál baracklekvárral. Belekeverjük a kis kockára vágott őszibarackbefőttet, a barack aromát,majd belekeverjük a felvert tejszínhabba. A tálba beletesszük a krémet és a tetejét kirakjuk a piskótatekercsekkel. Ez lesz majd az alja. Beletesszük a hűtőbe, majd tálra borítjuk és akár díszíthetjük tetszés szerint. Bátran le is fagyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése