2016. december 29., csütörtök

Töltött káposzta




Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús
                      kolbász
                      30 dkg rizs
                      1,2 kg savanyú káposzta 
                      (én több káposztával szeretem de ennyi fér a lassúfőzőbe)
                      olaj, só, bors, pirospaprika,
                      hagyma
                      liszt
                      tejföl
                      2 tojás
                      
Elkészítse: A darált húshoz hozzáadjuk a kevés forró olajon megfuttatott  és megfőzött rizst. Az apróra vágott  1 db hagymát kevés olajon megpároljuk s a húshoz adjuk. Továbbá sózzuk borsozzuk. Lazíthatjuk 2 tojással. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát, meghintjük kevés pirospaprikával. Beletesszük a lassúfőzőbe majd rá jön a káposzta, majd a húsból készített gombócok, majd káposzta és gombóc közté tesszük a kolbász karikákat. Befedjük a végén a káposztával. 8 órát főzzük a lassúban. Ha elkészült elkészítjük a rántást s tovább főzzük fél-1 órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése