2017. január 10., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta





Hozzávalók:

A paprikás csirkéhez

A habaráshoz

A befejezéshez


Elkészítése: Elkészítjük a pörköltet. A hagymát megpároljuk és hozzáadjuk a húst majd a pirospaprikát sót.s felöntjük vízzel. Adhatunk hozzá paprikát és paradicsomot is.
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal. Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése