Hozzávalók:
- 400 g csirkemell filé
- 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
- 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
- 70 g zellergumó (nyers)
- 50 g vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)
- só
- kevés liszt
- fehérbors (őrölt)
- 1500 ml alaplé - zöldség
- 0.5 db citrom leve
- 150 ml tejföl
- 1 evőkanál mustár
Elkészítése: A vajon a kockára aprított zöldségeket megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst
és a hagymát is. Együtt pirítjuk majd megszórjuk a liszttel . Beletesszük a citrom levét és a mustárt. A végen a tejfölt felhígítjuk a levessel és hozzáadjuk. Jól összeforraljuk. Beletesszük a tárkonyt. Máris tálalhatjuk.
és a hagymát is. Együtt pirítjuk majd megszórjuk a liszttel . Beletesszük a citrom levét és a mustárt. A végen a tejfölt felhígítjuk a levessel és hozzáadjuk. Jól összeforraljuk. Beletesszük a tárkonyt. Máris tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése