Hozzávalók:
- 60 g szalonna (füstölt) vagy bacon
- 250-300 g tarhonya
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1.5 teáskanál só
- 3 csipet bors (őrölt)
- 700 ml víz
- 1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
- 1 szál kolbász (füstölt)
Először egy serpenyőben megpirítottam a tarhonyát. Ezután kiolvasztottam a bacont és rátettem az apróra szeletelt felkockázott hagymát. Megszórtam pirospaprikával, sóval borssal ,összekevertem a megpirult tarhonyával és a megtisztított burgonyával. Felöntöttem vízzel és időközben néha pótoltam ha szűkségesnek éreztem. A vége előtt beletettem a karika kolbászt. Paradicsomot és paprikát lehet még belefőzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése