2017. február 5., vasárnap

Pásztortarhonya


Hozzávalók:

  • 60 g szalonna (füstölt) vagy bacon
  • 250-300  g tarhonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1.5 teáskanál 
  • 3 csipet bors (őrölt)
  • 700 ml víz
  • 1 kg   burgonya (megtisztított, hámozott)
  • 1 szál kolbász (füstölt)




Elkészítése:
 Először egy serpenyőben megpirítottam a tarhonyát. Ezután kiolvasztottam a bacont és rátettem az apróra szeletelt felkockázott hagymát.  Megszórtam pirospaprikával, sóval borssal ,összekevertem a megpirult tarhonyával és a megtisztított burgonyával. Felöntöttem vízzel és időközben néha pótoltam ha szűkségesnek éreztem. A vége előtt beletettem a karika kolbászt. Paradicsomot és paprikát lehet még belefőzni.
         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése