Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (30 dkg)
50 dkg paraj fagyasztott
2 ek vaj
só
bors
2 gerezd fokhagyma
25 dkg túró
1 tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát felengedjük. A spenótot felengedjük és a vajon átmelegítjük. Megsózzuk, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ezután langyosra hűtjük, majd az áttört túróval és a tojással összekeverjük. A túrós masszát a leveles tésztával bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített 200C-os sütőbe toljuk. (légkeverésesben 180) és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen, cikkekre vágva tálaljuk.
Ez volt az eredeti recept. Azonban egyszer nem volt itthon leveles tésztám és módosítottam a recepten. A kiss tésztájának a receptjét készítettem el és ezt tettem a leveles tészta helyett a spenót alá. Állítólag még jobb lett mint az eredeti.
Az új variáció tésztája: 20 dkg liszt
12 dkg Rama margarin
1 csipet só
1-1,5 dl hideg víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése