2017. május 2., kedd
Bakonyi sertésborda
Hozzávalók: 10 szelet sertésborda
50 dkg gomba
10 dkg / 2 db hagyma/
pirospaprika, olaj, só
3 dl tejföl
1-1 db paprika és paradicsom
Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk majd lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban átsütjük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon átsütjük majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pároljuk tovább. Meghintjük kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot és fedő alatt pároljuk. Ezután visszatesszük a lábosba az elősütött hússzeleteket és együtt pároljuk tovább. Ha a levét elfőné kevés vízzel pótoljuk. Végül ráöntjük a tejfölt amiben 1 teáskanál lisztet elkeverünk és kiforraljuk. Galuskával körítve forrón tálaljuk. Ilyenkor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése