2017. május 2., kedd

Bakonyi sertésborda



Hozzávalók: 10 szelet sertésborda
                      50 dkg gomba
                      10 dkg / 2 db hagyma/
                      pirospaprika, olaj, só
                      3 dl tejföl
                      1-1 db paprika és paradicsom

Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk majd lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban átsütjük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon átsütjük majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pároljuk tovább. Meghintjük kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot és fedő alatt pároljuk. Ezután visszatesszük a lábosba az elősütött hússzeleteket és együtt pároljuk tovább.  Ha a levét elfőné kevés vízzel pótoljuk. Végül ráöntjük a tejfölt amiben 1 teáskanál lisztet elkeverünk és kiforraljuk. Galuskával körítve forrón tálaljuk. Ilyenkor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése