2017. március 22., szerda

Joghurt torta



Hozzávalók:

         ½ liter gyümölcsjoghurt
         5dl tejszín
         2-2 ½ evőkanál étkezési zselatin
         20 dkg kristálycukor
         1 zacskó tortazselé
gyümölcs

Elkészítése:
Egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint jól összekeverjük. Beleöntjük a 1/2 liter joghurtot. Állandó keverés mellett felforraljuk. De sokáig nem szabad forralni csak éppen hogy. Langyosra hűtjük. Közben a tejszínből habot verünk. A kemény habba belekeverjük óvatosan a langyosra hűlt joghurtot. Jó alaposan összekeverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és beleöntjük a joghurtos habot. Betesszük a hűtőbe, míg a teteje megbőrösödik. /ujjaddal is ellenőrizheted, hogy dermedt-e/.
A tetejére gyümölcsöt teszünk. Majd elkészítjük a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint. Közép langyosan a gyümölcs tetejére öntjük. Jól lehűtjük. Ha lehűlt levesszük róla a tortakarikát. Tálra tesszük, de szépen mutat, ha nem felejtesz alá tenni egy szép papírterítőt.
Zselatinnak az a fortélya, hogy a megadott cukor és vízmennyiséget össze kell keverni a zselatinnal. Pár percig állni kell hagyni. Majd tűzre tenni, és 1 percig összemelegíteni épp hogy forrjon majdnem, hogy forrni nem is szabad. Levenni a tűzről, és 1-2 percig állni hagyni, hogy langyosra hűljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése