2018. március 19., hétfő

Gesztenyés meggyes szeretet torta Katának



Hozzáávalók az olajos piskótához:
                     6 db tojás
                     25 dkg liszt ( 20 finom 5 rétes)
                     25 dkg cukor
                     1 sütőpor
                     1 dl olaj
                     1 dl tej

        Elkészítése:6 tojás sárgáját a fele cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 1 dl tejet. A 6 tojás sárgáját is felverjük a fele cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport. A fehérjét óvatosan hozzáadjuk a sárgájához és elkeverjük a sütőporos liszttel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig majd 15 fokon még 20-25 percig kell sütni 24-cm-es formában.

 Hozzávalók  a gesztenye krémhez:

2 csomag  gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél 
rumaroma
1 csomag vanília puding

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!

Hozzávalók a meggykrémhez:

1 üveg magozott meggy leve 4 dl
ha nem elég akkor kis vízzel pótolom
1 vaníliás pudingpor
A szokásos módon megfőzzük, habár az utóbbi időben a mikróban szoktam kb 5 percig főzni és félidőben megkevergetem.


A kész tortát 3 részre vágtam és először a meggyel kentem meg, majd a gesztenyével és megszórtam a meggy szemekkel. A tetejére gesztenyekrém került. 
Az oldalára pufi fóliából készítettem a díszítést.  Levágtam egy csíkot a fóliából és a felolvasztott 18-20 dkg étcsokival megkentem úgy, hogy se ne túl vékony és vastag se legyen. Így hagytam dermedni egy kicsit.  Ekkor körbetekertem a torta szélén és egy kicsit dermedni hagytam a hűtőben. Mikor már kicsit megkötött lehúztam a fóliát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése