Hozzávalók:25 dkg vaj
25 dkg cukor
5 db tojás
25 dkg rétesliszt
2 teáskanál vaníliás cukor
1 üveges meggy
1/2 csomag sütőpor
25 dkg cukor
5 db tojás
25 dkg rétesliszt
2 teáskanál vaníliás cukor
1 üveges meggy
1/2 csomag sütőpor
Elkészítése: A meggyet hagyom lecsepegni. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra verem a cukorral és a vajjal, majd a sütőporos lisztet lassan hozzáadom, s hozzáreszelem a citrom héját. Végezetül felverem a tojások fehérjét és egy habverővel beleforgatom a tésztába a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és a meggyekkel sűrűn megrakom.
190 fokon tűpróbáig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése