2018. július 19., csütörtök

Petrezselymes csirkemell babérlevéllel





HOZZÁVALÓK

  • A töltelékhez:
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tömlős sajt 
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
  • 4 ek olaj
  • 4 db csirkemellfilé
  • A mártáshoz:
  • 1 ek vaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek mustár
  • 1,5 dl fehérbor (ha van)
  • 3 dl húsleves-alaplé
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

    1. A töltelékhez összedolgozzuk a zsemlemorzsát a sajtkrémmel, a finomra vágott petrezselyemmel, a vajjal és 1 ek olajjal. A megtisztított csirkemellekbe 1-1 kis zsebet vágunk hosszú pengéjű késsel, a nyílásba kanalazzuk a tölteléket, majd a rést fogpiszkálóval rögzítjük.
    2. A megmaradt olajat felforrósítjuk, és a melleket megpirítjuk rajta a bőrös felükkel lefelé. Megfordítjuk, megpirítjuk a másik oldalukat is, majd lefedve 4-5 percig pároljuk. 
    3. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet. A mártásba tesszük az elősütött csirkemelleket, felforraljuk, majd lefedjük. 10–12 percig főzzük. 
    4. Hozzáadjuk a tejszínt és a babérlevelet, majd kis lángon az egészet további 5 percig forraljuk. Végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. 
    5. http://www.mindmegette.hu/petrezselymes-csirkemell-baberlevellel.recept/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése