Petrezselymes csirkemell babérlevéllel
HOZZÁVALÓK
- A töltelékhez:
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tömlős sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek vaj
- 4 ek olaj
- 4 db csirkemellfilé
- A mártáshoz:
- 1 ek vaj
- 1 fej hagyma
- 2 ek mustár
- 1,5 dl fehérbor (ha van)
- 3 dl húsleves-alaplé
- 2 dl tejszín vagy tejföl
- 2 db babérlevél
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
- A töltelékhez összedolgozzuk a zsemlemorzsát a sajtkrémmel, a finomra vágott petrezselyemmel, a vajjal és 1 ek olajjal. A megtisztított csirkemellekbe 1-1 kis zsebet vágunk hosszú pengéjű késsel, a nyílásba kanalazzuk a tölteléket, majd a rést fogpiszkálóval rögzítjük.
- A megmaradt olajat felforrósítjuk, és a melleket megpirítjuk rajta a bőrös felükkel lefelé. Megfordítjuk, megpirítjuk a másik oldalukat is, majd lefedve 4-5 percig pároljuk.
- Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet. A mártásba tesszük az elősütött csirkemelleket, felforraljuk, majd lefedjük. 10–12 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a babérlevelet, majd kis lángon az egészet további 5 percig forraljuk. Végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
- http://www.mindmegette.hu/petrezselymes-csirkemell-baberlevellel.recept/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése