2019. július 18., csütörtök
Sárgabarack befőzés
1. Sárgabaracklekvár befőzése hagyományosan. 25 kiló barackot rendeltem körülbelül 22 kilót megfőztem ehhez 25-30 deka cukrot tettem kilónként. Forró vízben leforráztam leszűrtem majd lehúztam a héját ezután megturmixoltam amire azért volt szükség mert voltak benne éretlenebb darabok is. Korábban ezt nem szoktam. Kevergettem majd üvegekbe töltöttem fejre állítottam és betettem a száraz dunsztba.
2. Kaptam 6 kg barackot. Ezek aprók voltak itt semmi esélye nem volt annak hogy le húzzam a héját.Megmostam, kimagoztam. 5 kg volt tisztán. A felét lábosba tettem és hagyományosan főzni kezdtem és turmixoltam majd kicsit kevesebb mint 2 csomag sárgabarack dzsemfixet tettem hozzá. Üvegekbe tettem majd fejre állítva ment a dunsztba pihenni.
3. A másik 2,5 kg ment a lassúfőzőbe. 10 órára állítóttam de 3 óra alatt teljesem szétfőtt. Ezt is turmixoltam és kicsit még így is főztem. Ezután a cukrot elkevertem a 3 az 1-ben dzsemfix-el és még fél háromnegyed órát hagytam a lassúban főni. Ezután üvegekbe tettem és fejre állítva ment a dunsztba.
Kilónként 25-30 dkg cukrot tettem de meg is kóstoltam és eszerint ízesítettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése