2019. október 11., péntek

Fehérrépa krémleves



Hozzávalók:  4 db fehérrépa
                      1 nagyobb krumpli
                      1 fej hagyma
                      joghurt vagy tejszín
                      2 ek. olaj
                      só, bors, szerecsendió,
                     1 leveskocka
                      pirított kenyérkocka

Elkészítése:A fehérrépákat és a krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldségeket, kevergetve süsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára a zöldségeket 15-20 perc alatt.
Húzd le a tűzről, pürésítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt,vagy joghurtot és ízlés szerint sózd, borozd, szórj hozzá szerecsendiót. Főzd össze egy-két perc alatt. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel, metélőhagymával, és kínálhatsz hozzá pirított kenyeret. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése