2019. október 11., péntek
Fehérrépa krémleves
Hozzávalók: 4 db fehérrépa
1 nagyobb krumpli
1 fej hagyma
joghurt vagy tejszín
2 ek. olaj
só, bors, szerecsendió,
1 leveskocka
pirított kenyérkocka
Elkészítése:A fehérrépákat és a krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldségeket, kevergetve süsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára a zöldségeket 15-20 perc alatt.
Húzd le a tűzről, pürésítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt,vagy joghurtot és ízlés szerint sózd, borozd, szórj hozzá szerecsendiót. Főzd össze egy-két perc alatt. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel, metélőhagymával, és kínálhatsz hozzá pirított kenyeret.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése