Hozzávalók 72 db mennyiséghez:
1 kg finomliszt,
800 g tisztított burgonya,
50 g élesztő,
200 g teavaj,
200 g sertészsír,
50 g só ősszesen ,
3 db tojásnak a sárgája,
tej 150 ml,
1 db egész tojás a kenéshez.
Elkészítése: A krumplit sós vízben megfőzzük majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Azután krumplinyomón áttörjük. Miután langyosra hűlt hozzáadjuk a puha margarint majd a zsírt, majd a tojások sárgáját. Ezután a lisztet majd legvégén a sót tesszük hozzá. Jól összegyúrjuk. A deszkán továbbgyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 60-70 percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, kinyújtjuk ( 2 cm vastagra), késsel ferdén bevagdossuk. Megkenjük egész tojással és még fél órát állni hagyjuk. A pogácsák 3 és 5 cm átmérőjű szaggatóval lettek kiszaggatva Sütése 190-200 C fokos sütőben 20-25 perc
https://www.youtube.com/watch?v=mk5MaAmeGDk&t=608s
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése