2021. január 22., péntek

Krumplis pogácsa

 



                  Hozzávalók 72 db mennyiséghez:

1 kg finomliszt,

800 g tisztított burgonya,

50 g élesztő,

200 g teavaj,

200 g sertészsír,

50 g só ősszesen ,

3 db tojásnak a sárgája,

tej 150 ml,

1 db egész tojás a kenéshez.

Elkészítése: A krumplit sós vízben megfőzzük majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Azután krumplinyomón áttörjük. Miután langyosra hűlt hozzáadjuk a puha margarint majd a zsírt, majd a tojások sárgáját. Ezután a lisztet majd legvégén a sót tesszük hozzá. Jól összegyúrjuk. A deszkán továbbgyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 60-70 percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, kinyújtjuk ( 2 cm vastagra), késsel ferdén bevagdossuk. Megkenjük egész tojással és még fél órát állni hagyjuk. A pogácsák 3 és 5 cm átmérőjű szaggatóval lettek kiszaggatva Sütése 190-200 C fokos sütőben 20-25 perc


https://www.youtube.com/watch?v=mk5MaAmeGDk&t=608s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése