Hozzávalók: 15 szelet gépsonka
7 dl tej
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg liszt
1 kiskanál só, bors
3 ek ecetes torma de ízlés szerint több is lehet
20 gr majonéz
Elkészítjük a besamelt (panádot). Ehhez kis hőn megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, míg felhabzik. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük vele. Kiszedjük egy tálba az elkészült besamelt, hozzáadjuk a tormát, és a majonézt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük a tormás sonkatekercs tölteléket. Csillagcsöves habzsákba töltjük az elkészült krémet. A szeletelt gépsonkák egyik felére kb. 30 gramm krémet nyomunk sonkánként, majd felcsavarjuk a tekercseket. Egy tálra tesszük őket, és a két végükre, valamint a közepükre is halmokat nyomunk a krémből. Hűtőbe tesszük az elkészült tormakrémes sonkatekercseket, kb. 30 perc múlva már kínálhatjuk is őket!
https://cookpad.com/hu/receptek/1926881-tormakremes-sonkatekercs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése