2021. január 2., szombat

Töltött karaj

 



Hozzávalók: 2 kg karaj

                      Gyulai kolbász 2 szál

                      só, bors, húsfűszer

                      többféle hagyma (vöröshagyma, lila hagyma, újhagyma, fokhagyma)

                      zsír

Elkészítése: A húst felszúrjuk úgy, hogy veszünk egy hosszú kést ami nem túl széles mert így szép lesz szeleteléskor. Ha nagyobb késsel tesszük akkor hely lesz a kolbász és a hús között és akkor nem lesz szép. Kívülről sózzuk, borsozzuk és megkenjük húsfűszerrel. Alufóliába szorosan betekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap zsírral kikenjük bőségesen a tepsit és belehelyezzük a húst majd köré tesszük a sok felaprított hagymát. 60 percre betesszük a húst lefedve fóliával a sütőbe. Most kicsit hosszabb idő kellett. Az idő letelte után levesszük a fóliát és átsütjük.

https://www.youtube.com/watch?v=1csVHzCG69U


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése