2023. február 10., péntek

Csörögefánk

 



Hozzávalók:250 g finomliszt

                    50 g sertészsír

                    3 db tojásnak a sárgája

                     50 g porcukor a tésztába

                    150 g 20 % tejföl

                      1 evőkanál rum

                      1 mokkáskanál kb. 5 g sütőpor

                       csipet só

A fánkok szórása vaníliás porcukorral ízlés szerinti mennyiség.

A tésztát 20- 30 perces pihentetése után kisütjük 170-180 C fok közötti zsiradékban .Sütési idő általánosan oldalanként 2 perc .A kinyújtott tészta vastagsága 2- 3 mm legyen lehetőleg.

Legközelebb-vékonyabbra  fogom  nyújtani mert  ha  vékonyabb ropogósabb.

https://www.youtube.com/watch?v=SmAZ1TqOnsM&t=16s&ab_channel=Szokykonyh%C3%A1ja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése