2 főre 150 g füstölt kolozsvári szalonna
2 ek olívaolaj
250 g spagetti
4 db tojás só, bors
80 g parmezán
frissen reszelt szerecsendió
150 - 200 ml tésztafőzővíz
RECEPT: A carbonara az olaszok egyik legjobb tésztaétele, amit pofonegyszerű elkészíteni. Felejtsétek el a porokat és alapokat, ezentúl csak így fogjátok csinálni ezt a kaját! A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és lassan megpirítjuk az olajon, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is. A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, majd ráöntjük a tojásos keveréket és a tészta főzővizét, és amikor kicsit hűlt a serpenyő, visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz. Az eredeti carbonara Friss parmezánnal, olívaolajjal és borssal tálal
https://streetkitchen.hu/tesztapolc/az-eredeti-carbonara/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése