2024. április 27., szombat

Carbonara

 



2 főre 150 g füstölt kolozsvári szalonna

 2 ek olívaolaj 

250 g spagetti

 4 db tojás só, bors 

80 g parmezán 

 frissen reszelt szerecsendió

 150 - 200 ml tésztafőzővíz

  RECEPT: A carbonara az olaszok egyik legjobb tésztaétele, amit pofonegyszerű elkészíteni. Felejtsétek el a porokat és alapokat, ezentúl csak így fogjátok csinálni ezt a kaját! A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és lassan megpirítjuk az olajon, majd elzárjuk. Közben a  tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is. A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, majd ráöntjük a tojásos keveréket és a tészta főzővizét, és amikor kicsit hűlt a serpenyő, visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz. Az eredeti carbonara Friss parmezánnal, olívaolajjal és borssal tálal


https://streetkitchen.hu/tesztapolc/az-eredeti-carbonara/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése