A tészta összetétele: BL65 Kecskeméti kende búzaliszt: 400g (BL55 finomliszttel pótolható) Vaj/Margarin: 180g Só: 11g Cukor: 5g Sütőpor: 8g Tojás: 2db (100g) Tejföl: 60g Őrölt kömény: 3g (1,5 tk.) Száraz fehérbor: 25ml (tejjel pótolható) Reszelt sajt: 140g Szükséges továbbá 1db tojás a kenéshez, valamint reszelt sajt, egész kömény, szezámmag, vagy bármilyen ízlés szerinti mag a szóráshoz. Az elkészítés menete: 1. A liszt és a zsiradék elmorzsolása 2. Tészta dagasztása a további tésztaképző alapanyagok hozzáadásával 3. Tésztaérés: 30 perc 4. A sütő előmelegítése 240C°-ra 5. A tészta nyújtása kb. 35cm × 35cm széles és 4-5mm vastagságú négyszögletes alakban, majd a rudak tetszőleges kivágása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való átkenésük, sajttal, vagy tetszőleges magvakkal való megszórásuk 6. Sütés: 240C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni a rudakat, majd a hőmérsékletet azonnal 215C°-ra csökkentve sütni készre. A sütési idő a méretezéstől függően olyan 13-17 perc közé tehető, és azt is érdemes figyelembe venni, hogy a sajtozott tetejű lassabban sül át, mint a magvakkal díszített.
https://www.youtube.com/watch?v=q3Gf7Qw2rPU&ab_channel=G%C3%A1borAH%C3%A1ziP%C3%A9k
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése