2010. augusztus 8., vasárnap

Kekszes-almás süti

Hozzávalók:
1 kg alma,
 8 dl víz,
20 dkg cukor,
3 cs. főzni való vaníliás pudingpor,
40 dkg háztartási keksz
A tetejére :
3-4 ek. kakaópor,
4 ek porcukor,
 5 dkg vaj,
 8 – 10 ek.víz

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése