Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben csirke vagy pulykamell. Ez most pulyka kb. 1,2kg
só, bors, fokhagyma
metélőhagyma /snidling/ vagy póréhagyma
vagy rendes hagyma
4 evőkanál olaj
2 dl fehér vagy vörösbor de el is hagyható
2-3 db húsos paradicsom
liszt a beforgatáshoz
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük. Sózzuk borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk és a hagymával az olajba keverjük. A húst a fűszeres olajjal megkenjük, és 1 éjjelen át a hűtőben pihentetjük. Másnap lisztbe forgatjuk és hirtelen elősütjük., majd tűzálló tálba fektetjük. Félig fedhetik egymást. A borral meglocsoljuk. A paradicsomokat forró vízzel leforrázuk és lehúzzuk a héját és felszeleteljük és a húsra tesszük. Közepesen forró sütőben kb. 25 percig sütjük letakarva majd levesszük a fóliát és kicsit megpirítjuk.
Krumplipüré illik hozzá de rizs is finom.
Tipp: a kisült hús levét is ráöntjük, úgy, hogy egy fél leveskockát morzsolunk bele és pici vízzel felöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése