2010. augusztus 8., vasárnap

Tökfőzelék

Böngészés közben a neten találtam ezt a tök jó receptet. Azóta így készítem családom kedvére.

Hozzávalók:
1,2 kg gyalult tök
1 kis fej hagyma
1 csokor kapor
2 ek. olaj
3 ek. citromlé
2 húsleves kocka
4 ek. liszt
2 dl tej
4 dl tejföl

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk. A kaprot összevagdaljuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk és lassú tűzön lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl mert pépes lesz.  A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel és a tökhöz adjuk. Összeforraljuk. Ha nem elég savanykás citromlével vagy ecettel izesitjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot. Tálaláskor meglocsolhatjuk a maradék tejföllel. Pörköltet, sült húst, vagy fasírtot adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése