2015. január 23., péntek
Gulyásleves
Hozzávalók: 70 dkg marha lábszár
2-3 fej nagyobb hagyma
só, bors fokhagyma, őrölt kömény, pirospaprika
piros arany, csípős paprikakrém
1 db paprika
1 db paradicsom
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
zeller
50 dkg burgonya
1 tojás
10 dkg liszt
Elkészítése: A húst 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és az olajon megpároljuk majd rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel. Beletesszük a paprikát és paradicsomot, sót, borsot köményt, fokhagymát, piros aranyat és elkészítjük a pörköltet. Mikor már majdnem puha én áttettem a lassúba. Hozzáadtam a zöldségeket, később pedig a krumplit és felengedtem vízzel. 6 órán keresztül főztem. A végén kevés csípős pistát tettem még bele módjával, hogy a gyerekek is megegyék. Elkészítettem a tésztát. 1 tojást, lisztet és kevés vizet és sót összekevertem és kiskanállal nokedliket szaggattam bele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése