2015. január 23., péntek

Gulyásleves




Hozzávalók: 70 dkg marha lábszár
                     2-3 fej nagyobb hagyma
                     só, bors fokhagyma, őrölt kömény, pirospaprika
                      piros arany, csípős paprikakrém
                     1 db paprika
                     1 db paradicsom
                     3 db sárgarépa
                     1 db fehérrépa
                     zeller
                     50 dkg burgonya
                     1 tojás
                     10 dkg liszt

Elkészítése: A húst 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és az olajon megpároljuk majd rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel. Beletesszük a paprikát és paradicsomot, sót, borsot köményt, fokhagymát, piros aranyat és elkészítjük a pörköltet. Mikor már majdnem puha én áttettem a lassúba. Hozzáadtam a zöldségeket, később pedig a krumplit és felengedtem vízzel. 6 órán keresztül főztem. A végén kevés csípős pistát tettem még bele módjával, hogy a gyerekek is megegyék. Elkészítettem a tésztát. 1 tojást, lisztet és kevés vizet és sót összekevertem és kiskanállal nokedliket szaggattam bele.

                   
                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése