2015. január 23., péntek

Rakott krumpli


Hozzávalók: 2 kg krumpli
                     kolbász
                     6-7 tojás
                     tejföl ízlés szerint a tetejére
                     só

Elkészítése:
.     A krumplit héjában megfőzzük. A vizet megsózzuk, hogy miért    azt nem tudom, de valami olyan miatt lehet , hogy ne főjön szét.

2.     A tojásokat is jó keményre kell főzni legalább 10 percig. Ha megtapogatod jó kemény akkor rögtön hideg vízzel felengeded és hagyod benne kihülni mert akkor könnyebben lejön a héja.

3.     A z olajat odateszed a tűzre melegedni és amikor már jó meleg, akkor beledobod a karikára szeletelt kolbászt. Legjobb hozzá a Dombóci de ha nincs ilyen, akkor jó a Stifolder is. Nem kell sokáig melegíteni csak éppen annyit, hogy a kolbász leve megízesítse az olajat. Ha mindezekkel elkészültél kezdődhet a varázslat.

4.     A főtt krumplit meg kell hámozni, majd a tojásokat is meg kell pucolni, mert a héja nem illik bele az ételbe. Ha mindezekkel elkészültél, akkor jöhet a rétegezés. Egy sor karikára /nem szögletesre/ vágott krumplit követhet a tojás és a kolbász, de közben meg kell locsolni az olajjal. A rétegezés addig tart, amíg a hozzávalók el nem fogynak. És ekkor következik a befejező mozdulat. Rá kell locskolni a tejfölt. Ízlés szerinti mennységet, de Te ezt úgyis tudod, mert Te zseniális vagy.

5.     Most tedd be a közepesen meleg sütőbe és süsd addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.

 

Most már fogyasztható is, de vigyázz, ha kiveszed a sütőből, mert igen forró és nehéz is a teli tál. Jó alkotást!

                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése