2016. április 12., kedd

Sertéstokány



Hozzávalók:
  • 1,2 kg sertéslapocka
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg liszt
  • 40 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk liszt
  • 1 púpos tk pirospaprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
Elkészítése:
 A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kis liszttel. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hirtelen megkérgesítjük rajta a húsdarabokat, majd kiszedjük és félretesszük őket.
A finomra aprított hagymát és fokhagymát a maradék olajon elkezdjük üvegesre párolni és pirítani. Rövid idő elteltével felöntjük egy kis borral és megsózzuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát és hagyjuk összeesni. Miután levet eresztett és kezd pirulni megsózzuk, megborsozzuk és hozzá adjuk a pirospaprikát, valamint felöntjük a maradék borral, 1 percig főzzük és beletesszük a lepirított húst, lefedjük és puhára főzzük.
A tejfölben és tejszínben elkeverjük a lisztet, hozzákeverünk egy keveset a szaftból, majd az egészet a lábosba öntjük és besűrítjük vele a mártást. Megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel, főtt rizzsel  tálaljuk. Én most csak díszítettem petrezselyemmel mert elfelejtettem beletenni de így is fincsi volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése