2016. április 12., kedd

Túrógombóc




Hozzávalók: 1 kg friss tehéntúró, 16 dkg búzadara, 3 kanál liszt, 3 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír vagy olaj, 10 dkg morzsa. A tehéntúrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a búzadarát és a lisztet. Vizes kézzel vagy kanállal fél tojás nagyságú gombócokat formálunk és forró, sós vízbe befőzzük, kb. 5 percig. Akkor egyet kettévágunk, és ha már belül lukacsos,  kiszedjük. vajban pirított morzsában meghempergetjük.   Tálra rakjuk, tetejét tejföllel meglocsoljuk . Én fagylaltos kanállal készítettem a gombócokat. (sárgával) Kb. 26 db egyforma gombóc lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése