2016. november 30., szerda

Mézeskalács



Hozzávalók:
25 dkg méz
50 dkg finomliszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
mézes fűszerkeverék (vagy őrölt szegfűszeg, fahéj...)
reszelt citromhéj
Elkészítés: Langyos mézet kikeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a fűszerekkel, szódabikarbónával összekevert lisztet, tojást, tojássárgákat, cukrot .
Alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk szaggatjuk és langyos sütőben (180 fokon) sütjük, nehogy megégjen, nagyon gyorsan sül.  Ebből a mennyiségből a dupláját kell sütni ha el is  akarunk tenni belőle karácsonyra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése